vrijdag 11 november 2011

We zijn erbij..... Fjoertoer 2012

Vandaag om 11.11 uur ging de inschrijving open voor de Fjoertoer 2012. Om precies 11.16 uur had ik de inschrijvingen voor Aartje en mij afgerond. Dit jaar waren we op tijd en hopen we net zo enthousiast terug te komen van Terschelling als vele andere wandelaars. (Naschrift: na 20 minuten had de inschrijving zijn limiet behaald van 3000 deelnemers)

Wat is de Fjoertoer:
‘Toer’, zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het ‘fjoer’. De ‘Fjoertoer’ houdt in: een tocht langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris. De Fjoertoer leidt de deelnemers langs de prachtige natuur van het eiland, door de polder, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Eilander kunstenaars zorgen onderweg voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. En uiteraard ontbreken ook de aloude kampvuren niet.

2 opmerkingen:

  1. wordt steeds gekker met de inschrijvingen....wij behoren ook tot de gelukkigen, zat er 11u11m ook klaar voor met alle gegevens bij de hand. Heb 4 man ingeschreven en was net op tijd klaar. Erg mooie tocht...jullie eerste keer begreep ik? Groetjes A&M

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei!!! Dat moet nogal een tocht zijn!

    BeantwoordenVerwijderen